بسم الله الرحمن الرحيم
.
اليوم جيبالكم طريقه عمل فراخ مقرمشه بالبيت بدلا من شرائها من اماكن غير معلومه مصدرها خاصه ان معظم الاولاد يعشقوها
اولا المقادير1ـ فرخه مقطعه من8الى12قطعه
.2ـنصف كوب عصير بصل
3ـبهارات وملح
4ـسماق
5ـكسبره جافه
6ـ2فص ثوم وخل وليمون
7ـ كوب دقيق ابيض وكوب بقسماط وكوب دقيق ذره
[
u]ثانيا الطريقه[/u]اولا: تتبل الفراخ لمده لاتقل عن 12 ساعهوتتكون التتبيله من :عصير البصل + السماق +الليمون والخل والثوم +الكسبره الجافه +الملح والبهارات وتضع هذه التتبيله فوق الفراخ مع مراعاه عمل فتحات بالسكين في قطع الفراخ حتى تتخلل التتبيله الى عظم الفراخ
ثانيا نخلط الدقيق الذره مع البقسماط في وعاء والدقيق الابيض في وعاء منفصل ننشل قطع الفراخ من التتبيله ثم نضعها في الدقيق الابيض ليغطيها تماما
ثم نرجع الفراخ للتتبيله مره اخرى
ثم نضع الفراخ في خليط البقسماط ودقيق الذره
ووووووووووووهكذا مع كل قطع الفراخ ثم نضع القلايه على النار وبها كميه مناسبه من الزيت ونتركها حتى يسخن الزيت تماما ثم نضع فيها قطع الفراخ وتترك لمده لاتقل عن ربع ساعه على النار
[b
]ملحوظه[/b]:
لتمام النضج يجب تركها مده لاتقل عن ربع ساعه
[
color=red]وتقدم مع بطاطس شيبسي وكاتشب[/color]وبالهنا والشفا