انا عالرفة ان الكبار و الصغار بيحبو الكاتشب فقلت ان احنا نعملة في البيت افضل علشان يكون مفيد و من غير مواد حافظة
المقادير
طماطم طازجة
بصل مقطع قطع كبيرة
ثوم صحيح
مستردة
سكر ابيض
فلفل رومي حار
ورق غار
كرفس
قرفة
سكر بني
خل
الطريقة
1)اغسل الطماطم و اقطع الي 4 و توضع في وعاء علي النار مع البصل و الثومو يقطع الفلفل الاحمر و يوضع شوية ماء و يوضع علي النار هادية لمدة ساعة.....حتي يتركز السائل..
2)يوضع ورق الغار و الكرفس و المستردة و القرفةفي كيس من الشاش علشان ناخد الطعم فقط و بعد كدة نرمية..
3)نتركها تغلي شوية ثم نرفعة من النار و نصفية كويس ثم نضيف الخل و السكر الابيض و البني ثم نضعها علي النار مرة تانية حتي تتكثف و تتقل و تصبح كاتشب.....
منقول